معمای پیچیده: اول عقل و قیام و سپس فکر ابرفقه نمیگوید «نخست اندیشه، سپس اقدام» بلکه میگوید نخست اقدام عقلی، سپس اندیشه: «العُقولُ أئمةُ الأفکار و الأفکارُ أئمةُ القلوبِ و القلوبُ أئمةُ الحواسِّ و الحواسُّ أئمةُ الأعضاء». کراجکی، کنز، ۱: ۲۰۰. عقلها امامان فکرها هستند و فکرها امامان قلبها و …
ادامه نوشته »ادبیات رهبری در 3 مقطع گوناگون، برای تشخیص نامزد مطلوب
سیلان معنای اصلح و عناصر ساخت آن مفهوم اصلح در فقه انتخابات، دو رکن دارد: «ویژگی های فرد» و «ویژگی های محیط». با تغییر هر یک از این دو، ممکن است یک فرد که دوره پیش یا حتی تا یک سال پیش هم اصلح تلقی میشد، دیگر اصلح نباشد. تغییرات …
ادامه نوشته »ابر واژه شناسی دین؛ امام (دیّان) مأموم (مدینه)
بسم الله الرحمن الرحیم ریشه «دَ، یْ، ن» یعنی چیزی که مطلوب ما، در گرو آن است. در فارسی آن را «وام» یا «بِدِهی» می گوییم: «دَینٌ (وام و بدهی) دِنْتُ الرّجلَ- از او وام گرفتم. أَدَنْتُهُ؛ با وام دادن او را وامدار و مقروض کردم.» و نیز: «دانَ دَیناً …
ادامه نوشته »«فقه استراتژیک» چیست؟
به گزارش خبرگزاری رسا: … این دانش آموخته حوزوی پس از حدود ۱۷ سال بررسی برای کشف علمی جدید، به پدیدهای شگرف و فراعلم به نام «ابرپردازی و ابرتعقل» رسیده است که برای تسهیل فهم، موقتاً نام «فقه استراتژیک» را بر آن نهاده است و کتاب «ابرپردازی فقه استراتژیک» را …
ادامه نوشته »مهندسی معکوس تکنولوژی صلوات؛ درآمدی بر امیرشیمی +پاورپینت
تکنولوژی تولید ماده شفابخش (عسل): روزی رسول اکرم و علی علیهما السلام در نخلستانی بودند؛ زنبور عسلی مشغول چرخیدن به دور پیامبر شد. ایشان فرمودند یا علی! این زنبور ما را به ضیافت عسل دعوت می کند … آنگاه از زنبور پرسیدند: با آنکه شما از شکوفه تلخ مزه می مکید, …
ادامه نوشته »نقد شبهه استاد فاطمینیا در طب اسلامی و شبهه مراجعه معصوم به اطبای غیرمسلمان
استاد فاطمی نیا با قسم دادن به حضرت زهرا (س) برای نگفتن «طب اسلامی» و مبتنی بر برخی سخنان غیر علمی گفته اند که ما طب اسلامی نداریم و آنگاه ادعا کرده اند که رساله ذهبیه، نستجیر بالله، کلا دروغ است! این سخنان تأسف بار که دستاویز برخی برای حمله …
ادامه نوشته »امیرکاوی معنای ادب و نسبت آن با عقل
در این بررسی ابتدا به کشف معنای روایی می پردازیم و سپس به کشف معنای لغوی و در پایان به کشف ارتباط بین این دو. منظور از «امیرکاوی»، بررسی و استنطاق مساله بر پایه معیاری که در این روایت امیرالمؤمنین (ع) تجلی یافته است: الْعُقُولُ أَئِمَّهُ الْأَفْکارِ وَ الْأَفْکارُ أَئِمَّهُ …
ادامه نوشته »نگاهی نو به نسبت انقلاب اسلامی ایران با سنت و تجدد
بسم الله الرحمن الرحیم سلام خداوند بر اولیای خدا؛ به ویژه، آدم، نوح، ابراهیم، موسی و عیسی و همه جویندگان راه حقیقت بویژه شما عزیزان[۱] ۳۹ سال پیش انقلابی در ایران شروع شد که اینک همه منطقه غرب آسیا را عمیقاً به خود متوجه کرده است و حتی کمتر فردی …
ادامه نوشته »گفتگوی روحانی شیعه با یک پزشک ایتالیایی
مطالب زیر بر اساس یک گفتگوی واقعی و به یاد ماندنی در مرکز اسلامی امام مهدی (عج) رم در سال ۱۳۹۴ می باشد که با تغییراتی در برخی مسائل، نوشته شده است. سطح ارائه متناسب با افراد فرهیخته می باشد. حدود دو سال پیش، با هماهنگی های انجام شده، دو …
ادامه نوشته »بررسی استراتژیک و دینی لزوم گفتن «مرگ بر آمریکا»
نسبت آمریکا با ایران طبق «اصول رئالیستی» حاکم بر دولت آمریکا، هر دولت دیگری، برای آمریکا تهدید است. آمریکا به طور ویژه دولت (STATE) ایران (حتی از نوع کابینه «مصدّق»ی اش) و به صورت اخص، حکومت (GOVERMENT) جمهوری اسلامی ایران را دشمن جدی خود می داند. این مساله هم مطابق …
ادامه نوشته »