1-3. امور قلبی

امیرکاوی معنای ادب و نسبت آن با عقل

در این بررسی ابتدا به کشف معنای روایی می پردازیم و سپس به کشف معنای لغوی و در پایان به کشف ارتباط بین این دو. منظور از «امیرکاوی»، بررسی و استنطاق مساله بر پایه معیاری که در این روایت امیرالمؤمنین (ع) تجلی یافته است: الْعُقُولُ أَئِمَّهُ الْأَفْکارِ وَ الْأَفْکارُ أَئِمَّهُ …

ادامه نوشته »

فقه رسانه امنیتی و نفی غیرشعورمند پنداری خبرگزاری در قرآن

شبهه: چرا صدا و سیما برخی از اخبار پیشروی های تروریست های داعش را سانسور می کند؟ چرا فلان اخبار زمان جنگ این گونه در کلام رئیس جمهور وقت یا امام خمینی گزارش شده است؟ آنان فریبکار هستند یا به مردم بی اعتمادند یا عامل بی اعتمادی مردم؟ هیچ کدام؛ …

ادامه نوشته »

امام شناسی و مردم شناسی استراتژیک

همه دنیا در برابر آخرت در حد صفر است و معیار خوشبخت یا بدبخت بودن افراد و جوامع، در کمال انسان است. زندگی دنیا ارزش ذاتی ندارد و مقدمه ای برای آخرت است. در عین حال، هیچ تضادی بین خوشبختی آخروی و خوشبختی دنیایی نیست و اسلام برای تأمین خوشبختی دنیایی نیز …

ادامه نوشته »

تبری از «خمسه آل اللات» یا تبری از اهداف «خمسه آل الله»؟

سلام علیکم. موشکافی دقیق بحث تولّی و تبرّیی در پی می آید. تبری از «خمسه آل اللاه» یا تبری از اهداف «خمسه آل الله»؟ حب و بغض در راه خدا محکمترین رشته ایمان همان گونه که قرآن (بقره، ۲۵۶) و نیز پیامبر اعظم (… أَوْثَقُ‏ عُرَى‏ الْإِیمَانِ‏ الْحُبُّ فِی اللَّهِ، …

ادامه نوشته »

تا حرمله چقدر راه است؟ یک پلک به هم نزدن!

خداوند شیعیان را از بقیه گل پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) آفریده است[1] شیعه گِلش خوب است؛ خوش گل است، گلش شیرین است. آیا رواست که این گل بهشتی را در برزخ به عذاب بکشانیم؟[2] دل ما نمای داخلی گِل ما است، دل حرم خداوند است «القلب حرم  الله»، حرم امن و ایمان! …

ادامه نوشته »