چکیده: همانگونه که برای برآوردن نیاز بدن به آهن، نمیتوان نبشی را گاز زد، برای نیازهای روان نیز، «جامه پیام» باید با دستگاه گوارش و پردازش روان سازگار باشد. از آنجا که شناخت لایهها و ویژگیهای انسان و جامعه، فراتر از توان اندیشه و دانش اندک ما است، باید روش …
Read More »ابرفقه؛ بازخوانی پیشرفته فقه الهی و ولایی
چکیده: فقه کنونی دستاورد بزرگی است که باید آن را در «ساختار پیشرفته» سامان داد تا شتاب خوبی برای پاسخ به نیازهای پیشرفته کنونی به خود بگیرد. از این رو، فقه را در دستگاه ابرفقه به بازساختارپردازی گذاشتیم. ابرفقه پنج لایه شناخت را به ما میدهد که در این نوشته …
Read More »بررسی فقه ولایی در غزه؛ «بیتابی ولایی» یا «ملاحظهکاری عقل سرد»
«وَ ما لَكُمْ لا تُقاتِلُونَ في سَبيلِ اللَّهِ وَ الْمُسْتَضْعَفينَ مِنَ الرِّجالِ وَ النِّساءِ وَ الْوِلْدانِ» نساء، 75. به نام خدا و سلام خدا و خاندان پیغمبر و امام زمان و ولیّ فقیه بر فلسطین، غزه و حماس! بیگمان اسلام و قرآن و خاندان پیغمبر و امام زمان و حجت …
Read More »دید فلسفی، فقهی و ابرفقهی به تَکپند خدا؛ قیام و انقلاب
معمای پیچیده: اول عقل و قیام و سپس فکر ابرفقه نمیگوید «نخست اندیشه، سپس اقدام» بلکه میگوید نخست اقدام عقلی، سپس اندیشه: «العُقولُ أئمةُ الأفکار و الأفکارُ أئمةُ القلوبِ و القلوبُ أئمةُ الحواسِّ و الحواسُّ أئمةُ الأعضاء». کراجکی، کنز، ۱: ۲۰۰. عقلها امامان فکرها هستند و فکرها امامان قلبها و …
Read More »نقد حقوقی تغییر نام خیابانها از سوی شورای شهر
اقدام سؤالبرانگیز شورای برخی شهرها در تغییر نامهای شهدا و شخصیتهای ارزشی (که در راستای «برجام نامگذاری: جینَف» قابل بررسی است)، به تدقیق حقوقی زیر انجامید؛ چیزی که میتواند مبنای اعلام تخلف بسیاری از تغییر نامها از سوی دگراندیشان، در همه کشور باشد. درآمد در دنیای در همتنیده، اصل بر …
Read More »ادبیات رهبری در 3 مقطع گوناگون، برای تشخیص نامزد مطلوب
سیلان معنای اصلح و عناصر ساخت آن مفهوم اصلح در فقه انتخابات، دو رکن دارد: «ویژگی های فرد» و «ویژگی های محیط». با تغییر هر یک از این دو، ممکن است یک فرد که دوره پیش یا حتی تا یک سال پیش هم اصلح تلقی میشد، دیگر اصلح نباشد. تغییرات …
Read More »ابرتفقه آزادی در جمهوری اسلامی ایران
بسم الله الرحمن الرحیم. یا زینب تعریف ابرتعقل و ابرفقه ابرفقه، دانشی است که بر پایه پردازه خاصی از انسان شناسی و جامعه شناسی کشف شده است که دراین فرمایش امیرالمؤمنین (ع) متبلور است: عقلها امام فکرها، فکرها امام قلبها، قلبها امام حسّها و حسّها امام عضوها هستند. نکته بسیار …
Read More »امیرکاوی زیارت
بسم الله الرحمن الرحیم. سلام بر اساس پردازه دقیق انسان شناسی، جامعه شناسی و جهان شناسی، انسان، جامعه و جهان، دارای پنج لایه عقل، فکر، قلب، حس و عضو است. رابطه بین این لایه ها، رابطه امام و مأمومی است؛ یعنی عقل امام فکر است، فکر امام قلب است، قلب …
Read More »ابر واژه شناسی دین؛ امام (دیّان) مأموم (مدینه)
بسم الله الرحمن الرحیم ریشه «دَ، یْ، ن» یعنی چیزی که مطلوب ما، در گرو آن است. در فارسی آن را «وام» یا «بِدِهی» می گوییم: «دَینٌ (وام و بدهی) دِنْتُ الرّجلَ- از او وام گرفتم. أَدَنْتُهُ؛ با وام دادن او را وامدار و مقروض کردم.» و نیز: «دانَ دَیناً …
Read More »«فقه استراتژیک» چیست؟
به گزارش خبرگزاری رسا: … این دانش آموخته حوزوی پس از حدود ۱۷ سال بررسی برای کشف علمی جدید، به پدیدهای شگرف و فراعلم به نام «ابرپردازی و ابرتعقل» رسیده است که برای تسهیل فهم، موقتاً نام «فقه استراتژیک» را بر آن نهاده است و کتاب «ابرپردازی فقه استراتژیک» را …
Read More »